Cata durere intr-un sufletel atat de mic: „M-aș rupe în două dacă aș putea…dar nu pot”!Strigatul de disperare al unui copilas pentru parintii divortati. E tulburatoare continuarea!

0

Divorțul într-o relație nu afectează doar cei doi parteneri care aleg să se despartă, ci și pe cei apropiați din jurul lor, în special copiii. Neînțelegerile ori discuțiile în contradictoriu dintre parteneri care duc la o separare definitivă pot avea consecințe grave asupra dezvoltării psiho-emoționale a unui copil.

 

O scrisoare a unui copil cu părinți divorțați face înconjurul internetului. Sentimentele exprimate de micuț și rugămințile pe care acesta le adresează celor doi părinți exprimă cel mai bine nevoile oricărui copil ai căror părinți au decis să se separe.

 

Redăm mai jos emoționanta scrisoare a copilului:
Să nu uiţi niciodată că eu sunt copilul amândurora. Deşi acum locuiesc doar alături de unul dintre voi, nu uita că am nevoie şi de unul, şi de celălalt în egală măsură.
Să nu uiţi niciodată că vă iubesc pe amândoi la fel de mult. De aceea, te rog să nu-l critici pe celălalt în faţa mea. Lucrul ăsta îmi face cumplit de rău.

 

Să nu uiţi niciodată că am nevoie să păstrez legătura şi cu părintele cu care nu locuiesc. Ajută-mă să menţin contactul cu el. Formează-i numărul de telefon pentru mine sau scrie adresa lui pe un plic în care voi introduce scrisoarea pe care vreau să i-o trimit. Ajută-mă să-i aleg un cadou frumos de Crăciun sau de ziua lui de naștere. Când îmi faci poze, trimite-i-le și lui.

 

Nu te întrista când mă duc să locuiesc la celălalt pentru câteva zile. Mi-aș dori din tot sufletul să locuiesc în continuare cu amândoi, să-mi petrec timpul în egală măsură cu fiecare dintre voi, dar acum e imposibil. M-aș rupe în două dacă aș putea… dar nu pot.Nu mă lăsa în fața ușii celuilalt părinte doar ca să nu dai ochii cu el. Nu sunt un colet. Vorbește cu el câteva minute. M-aș bucura să mai am șansa să petrec câteva minute cu amândoi.

 

Nu te certa cu el în fața mea. Fii politicos/politicoasă, așa cum, cu siguranță, ți-ar plăcea să fiu și eu cu cei din jur.

 

Fă cât mai puține schimbări în ce mă privește. Camera mea, spre exemplu, mi-ar plăcea să arate la fel ca pe vremea când locuiam cu amândoi. Nu-mi arunca lucrurile care-mi amintesc de celălalt.

 

Sursa

Share.

About Author