Cum folosim in mod corect florile de salcam pentru a trata plamanii si stomacul

0

Salcamul ne ajuta sa scapam de stres, furie si manie, dar in acelasi timp ne rejuveneaza si memoria. Florile de salcam ajuta la tratarea ulcerului gastric si gastroduodenal, remediaza bila lenesa, ne scapa de insomnii, tuse sau migrene.

 

Astazi iti propunem mai multe tipuri de preparate, din flori de salcam, care iti vor reda sanatatea organismului.

 

Infuzie din flori de salcam

 

Prepara dintr-o lingura de flori de salcam, intr-o cana cu apa fierbinte. Bea cate 2-3 ceaiuri zilnic. Daca ai probleme cu stomacul, bea ceaiul caldut. Daca vrei sa iti detoxifiezi organismul, bea cate o cana pe zi, timp de 21 de zile.

 

Infuzie din flori si frunze

 

Prepara din doua lingurite cu varf, la 200 ml de apa fierbinte. Acest ceai se admnisitreaza in caz de leucoree, pentru spalaturi vaginale sau pentru vindecarea arsurilor.

 

Bai cu flori de salcam

 

Pentru aceasta forma de tratament, ai nevoie de doi pumni de flori, pentru o cada plina cu apa. Te ajuta sa scapi de stres si echilibreaza sistemul nervos.

 

Tratarea nevrozelor

Prepara un macerat din flori pe care le vei tine 2-3 zile in miere de albine, dupa care consuma, zilnic, 3-5 lingurite. Este benefic in tratarea nevrozelor.

 

Tinctura

 

 

Prepara din 20 g de flori uscate, pe care le vei macera in 100 ml de alcool de 70°, timp de 10-14 zile. Consuma de doua ori pe zi, cate 10 picaturi.

Cataplasme pentru afectiunile pielii

Prepara-le din trei parti miere de salcam, la o parte faina de grau. Aplica direct si schimba cataplasma la intervale de 10-12 ore.

Share.

About Author