Cum sa ai trandafiri infloriti toata vara în gradina. 5 trucuri pentru flori superbe

0

Cum să ai trandafiri infloriti toată vara și să te bucuri de mirosul lor zi de zi? Landia.ro îți prezintă câteva trucuri care te vor ajuta să îți ții grădina colorată pe tot parcursul sezonului.

 

În primul rând, ai nevoie de soiuri de trandafiri cu înflorire repetată, plantați în zone însorite. Dacă îi ai deja în grădină, trebuie doar să aplici următoarele procedure pentru a ca florile tale preferate să aibă o înflorire abundentă.

 

1. Tăierile în verde pentru trandafiri infloriti toata vara
Unele dintre cele mai importante operațiuni de întreținere ale trandafirilor sunt tăierile în verde.
Plantele tinere trebuie ciupite pentru a favoriza ramificarea și formarea coroanei pe care vor crește viitoarele tulpini cu flori. Ciupește plantele deasupra primei frunze cu 5 foliole și repetă procedura cel puțin încă o dată.

 

De asemenea, este indicat să elimini lăstarii laterali când au 5-6 cm, deoarece aceștia pot deteriora calitatea florilor.

 

Nu în ultimul rând, în cazul soiurilor care produc mai mulți boboci în vârful tulpinii, elimină încă de când sunt mici bobocii laterali și păstrează pentru înflorire doar bobocul principal. Repetă operațiunea de câte ori este necesar.

 

2. Rupe florile ofilite
După înflorire, îndepărtează florile ofilite pentru a preveni dezvoltarea semințelor, astfel încât planta să-și redirecționeze energia pentru producerea viitoarelor flori.

 

Lăstarii care au înflorit se taie la 3-4 muguri, de unde vor apare în scurt timp noi lăstari floriferi.

 

3. Udă regulat, dar nu excesiv
Udă regulat trandafirii, de 1-2 ori pe săptămână, dar nu exagera pentru că udatul excesiv va duce la creșterea lăstarilor, în detrimentul florilor.

 

Pentru a preveni evaporarea apei, acoperă pământul din jurul rădăcinii cu frunze sau cu scoarță decorativă.

trandafiri infloriti toata vara

trandafiri infloriti toata vara

4. Aplică fertilizanți constant
Pentru a se dezvolta armonios, trandafirii au nevoie de fertilizare, la rădăcină și pe frunze. E bine să folosești îngrășăminte speciale pentru trandafiri pentru fertilizarea la rădăcină, pe bază de fosfor, potasiu și conținut slab de azot, sau poți apela la gunoiul de la păsări dizolvat în apă. Trebuie să știi că în timpul înfloririi, trandafirii au nevoie de îngrășământ o dată pe săptămână.

 

Este recomandat să aplicați și fertilizare foliară, caz în care găsiți la magazinele de specialitate soluții organice precum Cropmax.

 

5. Stropește împotriva dăunătorilor și a ciupercilor
Trandafirii vor înflori abundent cu condiția să nu fie atacați de dăunători sau ciuperci. Ploile repetate favorizează atacul ciupercilor, motiv pentru care specialiștii recomandă stropirea trandafirilor de câte ori este nevoie. Poți să-i stropești împotriva ciupercilor și a insectelor săptămânal pentru a-i feri de boli.

 

Nu uita să îndepărtezi fruzele ofilite sau atacate de boli pentru ca acestea să nu cuprindă toată planta.

cum sa ai trandafiri infloriti in gradina

cum sa ai trandafiri infloriti in gradina

Dacă vei aplica aceste reguli, vei avea trandafiri infloriti și spectaculoși până în toamnă. Nu uita să le oferi multă dragoste!

 

Share.

About Author