Din secretele gospodinelor! Uite de ce este bine să pui o lingură de lemn pe oala cu mâncare: Sigur nu știai!

0

Cateva lucruri simple dar foarte utile, iti pot usura munca in bucatarie. Iata cateva trucuri de la cele mai pricepute gospodine.

 

Evita ca mancarea sa dea in clocot si sa curga din oala, pe aragaz. Pune o lingura de lemn deasupra vasului de gatit. Acest atat de simplu truc invatat de la cei mai in varsta a salvat nenumarate aragazuri de la murdarit si, totodata, multe gospodine de la a le curata, a mia oara. Asa ca, de fiecare data cand fierbi ciorba/tocanita/cartofi/paste/fasole etc., pune transversal o lingura de lemn deasupra, pentru a opri lichidul sa mai dea pe afara.

 

Taie ceapa fara lacrimi. Inainte de a taia ceapa, pune-o in suc de lamaie. Acesta va neutraliza sulful, care produce lacrimi.

 

Omleta pufoasa. Inainte de a bate ouale pentru omleta, adauga-le putina apa minerala. Omleta se va face mai repede, va fi mai gustoasa si mai pufoasa.

 

Reimprospateaza painea veche. Daca vrei ca painea de o zi sau doua sa redevina proaspata, inveleste- o in hartie absorbanta umeda si incalzeste-o 15 secunde la cuptorul cu microunde.

 

Cartofi prajiti crocanti. Tine cartofii curatati si taiati 2-3 minute in apa rece ca gheata, apoi usuca- i bine si pune-i la prajit. Vor avea o crusta crocanta delicioasa.

 

inlatura surplusul de sare. Daca ti-a iesit mancarea prea sarata, adauga o felie de cartof crud. Acesta va absorbi surplusul de sare.

 

Salata frageda pentru mai mult timp. Dupa ce ai cumparat salata verde, inveleste- o in ziar inainte de a o baga in cutia de legume, la rece. Astfel, umiditatea va fi absorbita si salata va tine mai mult, arata doctorulzilei.

 

Sursa

Share.

About Author