Gomboți cu prune ca la bunica acasă. Bunătăți ardelenești de te lingi pe degete

0

Acest dulce absolut delicios te scoate din orice impas, daca vrei sa prepari pentru ai casei sau musafiri un dulce cu care sa nu dai gres.

 

Astazi va prezint reteta ca la bunica acasa de gomboti cu prune. Nu se fac greu, si sunt autentici, asa ca ne mandrim cu ei pe oriunde ne-am duce. Iata ce trebuie sa aveti la dispozitie:

 

700 grame de cartofi, 1 kilogram de prune sau 1, 5 . Daca nu este sezonul lor, le puteti gasi si congelate (isi pastreaza aroma), 1 cana de pesmet, 3/4 faina, 2 oua, un praf de sare, scortisoara, ulei, zahar pudra (optional)

 

Acum sa trecem la treaba. Cum se prepara:

Fierbem cartofii in apa cu coaja si un praf de sare. Dupa ce s-au fiert, ii curatam si ii zdrobim sau ii dam pe razatoarea cu ochiuri mici.

 

Dupa aceea pregatim pesmetul. Punem intr-o tigaie putin ulei la incins. Adaugam zaharul si pesmetul si amestecam continuu pana devine brun (sau mai inchis la culoare).

 

Adaugam o alta oala cu apa la fiert, cea in care vom adauga la sfarsit gombotii pentru a se fierbe. Intr-un vas, amestecam bine de tot cartofii zdrobiti, cu uleiul, faina, ouale, pana se omogenizeaza.

 

Suprafata obtinuta se intinde pe o tava sau suprafata dreapta si se imparte in patratele. Prunele se pregatesc, se scot samburii, optional adaugam putin zahar si scortisoara si se pune pe patratel.

 

Modelam astfel incat sa formam o bila cu interiorul format din pruna.

 

Cand apa clocoteste, adaugam gombotii si ii lasam sa fiarba pana cand vor iesi la suprafata. Apoi ii scoatem, si (optional) ii tavalim prin pesmetul cu zahar pregatit sau doar prin zahar pudra si ii servim cu mare drag. O reteta excelenta pe care v-o recomand din toata inima.

 

Sa aveti pofta si bucurie in casa!

 

Sursa

Share.

About Author