Cei mai buni bucătari au zis adevărul. De ce e bine să torni puțină bere în compoziția de clătite? După ce o să afli, doar așa le vei prepara de acum încolo! Secretul ținut ascuns de toată lumea

0

Toată lumea știe cum să facă clătite, dar știi care este rețeta recomandată de bucătarii profesioniști, dar, mai ales, știi că berea este ingredientul secret care, adăugat în aluat, transformă un simplu desert într-un adevărat deliciu culinar. Iată rețeta:

 

Ingrediente (6 portii):

 

2 linguri unt
400 ml lapte
3 oua
100 faina
1 varf de cutit sare
50 ml bere
ulei pentru prajit
Mod de preparare:

 

Topesti untul si il amesteci cu laptele, faina si sarea pina obtii un aluat omogen si subtire. Il acoperi si il lasi sa stea cel putin 30 de minute la rece.

 

Apoi adaugi in aluat 100 ml bere pentru a iesi mai pufoase clatitele.

 

Pui ulei intr-o tigaie de teflon (de preferat) si lasi sa se incinga la foc mediu. Torni apoi aluat cu un polonic mic in tigaie. sa se intinda aluatul pe toata suprafata, apoi il coci 1 minut. Intorci clatita si mai lasi 30 de secunde.

 

Rastorni clatita pe o farfurie intinsa si o acoperi cu folie. Repeti operatiunea pana se consuma tot aluatul (circa 12 clatite).

 

Daca umpli clatitele cu dulceata de capsuni, poti adauga in aluat si 1 lingura de zahar.

 

Sursa

Share.

About Author