Cum să faci clătite cu dovlecel delicioase

0

Ingrediente

140g făină
2 ouă
175ml lapte
50g brânză cheddar tare, ruptă în bucăţi
½ de legătură de ceapă de tuns, tăiată mărunt
2 dovlecei, raşi
1 linguriţă ulei de măsline

 

Mod de preparare

1. Se încălzeşte cuptorul la 200ºC. Se pune făina într-un bol, se asezonează, apoi se amestecă gradual ouăle şi laptele, până se obţine un aluat moale. Se adaugă brânza şi jumătate din cantitatea de ceapă de tuns.
2. Într-o tigaie uscată de teflon se prăjeşte dovlecelul la foc mare, amestecând timp de 3-4 minute până se înmoaie. Se pune pe hârtie de bucătărie pentru a absorbi lichidul, apoi se adaugă la aluat.
3. Se unge tigaia cu ulei, apoi se toarnă câte o ceaşcă mică de aluat şi se prăjeşte pe fiecare parte timp de 2 minute, până devin aurii. Continuaţi să le prăjiţi până obţineţi 12 clătite, apoi se transferă pe o tavă şi se bagă la cuptor alte 8 minute. Se servesc cu salată de roşii şi spanac.

 

Sursa

 

Articol Bonus !

 

Bunica credea că moare, urla de durere de burtă și au dus-o la urgențe. I-au spus că are un chist, dar când i-au făcut mai multe analize, medicii au intrat în panică: „Doamnă, nu e un chist! Nu se poate așa ceva!”

 

Pentru Alison Dent și partenerul ei, Robert, a fost o mare bucurie când li s-a spus că vor deveni bunici, însă bucuria lui Alison nu va dura mult, fiindcă a început să aibă dureri îngrozitoare de stomac. Femeia era convinsă că va muri și a mers la spital, însă nimic nu îi putea pregăti pe viitorii bunici pentru ceea ce vor afla!

 

Alison, din Darlington, Marea Britanie, fusese mereu bolnavă. În urmă cu 20 de ani, chiar după ce își născuse primul copil, s-a trezit în mijlocul nopții și a văzut că cearșafurile erau pline de sânge. Atunci a aflat că suferea de celule cervicale anormale, așa că a făcut o operație de rutină, însă vestea proastă era aceea că nu va mai putea avea copii niciodată. Ea și Robert au fost distruși, voiau mulți copii, dar erau fericiți că aveau o fiică, pe Kylie, pe care au crescut-o cu toată dragostea pe care o puteau oferi. Tocmai de aceea Alison a fost atât de emoționată când Kylie i-a spus că va deveni bunică.

 

„Am mers la doctor la două luni după ce Kylie a rămas însărcinată și am fost diagnosticată cu o boală gastro-intestinală.”, își amintește Alison. Însă stomacul o durea în continuare și se simțea balonată mereu. Însă iată că lunile au trecut, iar Kylie a născut o fetiță frumoasă. Alison a încercat să fie fericită, dar se temea că vremea ei alături de nepoată va fi scurtă. Trei luni mai târziu, Alison a fost dusă la spital de urgență din cauza durerii de stomac. Medicii au făcut teste și au găsit un chist. Au comandat alte teste.

 

În mod surprinzător, la 26 de ani după ce Alison a aflat că nu va mai putea avea copii, a primit o veste șocantă: „Nu este un chist… Este un copil!” Alison a declarat pentru Daily Mail că a fost șocată: „Eram însărcinată în 32 de săptămâni și eu habar n-aveam!” Opt săptămâni mai târziu, Alison, bunicuța în vârstă de 43 de ani, a dat naștere unui băiețel sănnătos tun: Bobby Charles. „Nu am fost niciodată mai fericită, credeam că mor, și, în schimb, l-am primit pe acest micuț minunat”, a adăugat Alison. Bobby s-a născut la cinci luni după nepoata lui, fiica lui Alison!

 

Ce binecuvântare minunată a primit această familie! Când speranța dispăruse, viața celor doi bunici a fost zguduită de o minune pe care nu o mai credeau posibilă, până și medicii au fost uimiți. Dacă v-a plăcut această poveste de viață, distribuiți-o pentru ca toată lumea să afle că speranța moare ultima.

 

 

Share.

About Author