Au elucidat un mister vechi de 20 ani după ce fiica lor a venit acasă cu noua ei prietenă

0

Un caz care a rămas fără rezolvare 20 de ani și-a găsit deznodământul atunci când familia Nurse, din Africa de Sud, a cunoscut o nouă prietenă pe care fiica lor şi-o făcuse la şcoală.

 

Povestea a început în 1997, când Celeste Nurse s-a trezit fără fiica ei în maternitate, la trei zile după ce a născut. Tânăra mamă, care avea atunci 18 ani, adormise cu fetița la piept, timp în care a fost furată.

 

Timp de două decenii, familia Nurse nu a renunțat la ideea că își va regăsi fiica la un moment și i-au serbat, în absență, ziua de naștere în fiecare an.

 

Totul s-a schimbat, însă, în februarie 2015, când cea de-a doua fiică a soților Nurse lw-a prezentat acestora pe noua ei prietenă de la școală. La vederea tinerei și a asemănării izbitoare cu Celeste, cuplul a intuit că este copilul lor răpit. Apoi au început să discute și, astfel, a aflat că fata, pe nume Zephany, era născută în aceeași zi cu fiica lor dispărută.

 

Familia a anunțat imediat autoritățile a cerut efectuarea unui test ADN, care a confirmat identitatea lui Zephany. Fata a crescut la numai câţiva kilometri de părinții ei biologici.

 

În procesul care a urmat, instanța a stabilit că femeia care a răpit-o pe Zephany fusese văzută de mai multe ori vizitând maternități, înainte să se producă răpirea. Femeia în vârstă de 52 de ani a răpit-o pe fetiţă când avea numai trei zile, în 1997, dintr-o maternitate din Cape Town, unde Celeste Nurse era internată cu copilul.

 

Ea s-a apărat în fața judecătorului susținând că a adoptat un copil în 1997, dar că a pierdut actele adopţiei. Apoi, şi-a schimbat declaraţia, susţinând că a cunoscut o femeie pe nume Sylvia la un spital din Cape Town, care i-a vândut copilul. Ea a spus că este nevinovată şi că este o victimă în această situaţie.

 

Tribunalul a stabilit că povestea femeii nu este credibilă, dând custodia lui Zephany părinților ei biologici, înainte ca aceasta să fie condamnată la 10 ani de închisoare pentru răpire.

 

Sursa

Share.

About Author