Am pregatit cea mai buna prajitura pentru post! Prajitura frageda cu mere

0

Ingrediente

 

Pentru aluat:

 

8 linguri apa

8 linguri zahar

8 linguri ulei

250 gr margarina la pachet

1 lingurita bicarbonat

600 gr faina

2 lingurite vanilie

2-3 linguri zeama de lamaie

 

Umplutura:

1 lingurita scortisoara

2 kg mere

2-3 linguri zahar

2 linguri ulei

zahar pudra

 

Mod de preparare:

Aluatul: Dupa ce a fost lasata cateva ore la temperatura camerei, margarina moale se pune intr-un bol cu apa, zaharul si uleiul si se amesteca bine cu o lingura.

 

Se adauga jumatate din faina cernuta, amestecand.

 

Bicarbonatul stins cu zeama de lamaie se pune peste compozitia de mai sus.

 

Se adauga restul de faina, vanilia si se framanta cu mana.

 

Se va obtine un aluat usor de modelat, omogen si nelipicios pe care il invelim in folie si il lasam la frigider 30 de minute.

 

Umplutura: Se curata merele si se trec prin razatoarea ochiuri mari.

 

Se pun intr-o cratita uleiul, zaharul si merele pe care le stoarcem intre maini putin.

 

Se pune cratita pe foc, amestecand si inabusim 8-10 minute merele.

 

Dupa ce umplutura este gata, se ia de pe foc si se pune scortisoara si se amesteca.

 

Se lasa la racit.

 

Se scoate din frigider aluat si se imparte in 3 bucati egale.

 

Se presara pe masa de lucru faina, se ia prima bucata de aluat si se intinde o foaie potrivit de groasa.

 

O tava de 24/37 cm se unge cu margarina si se tapeteaza cu hartie de copt.

 

Se pune prima foaie, se inteapa din loc in loc cu o furculita si se pun jumatate din mere, niveland.

 

Se intinde alte foaie peste mere si se inteapa, se pune restul de mere si urmatoarea foaie intepata cu furculita.

 

Se introduce in cuptorul incins prajitura pentru 40-50 de minute, la o temperatura potrivita.

 

Se scoate din cuptor cand este gata si se lasa la racit, pudrandu-se cu zahar.

 

Se portioneaza si se serveste, iar ce ramane se acopera pentru a se pastra frageda cu o folie alimentara.

 

Sursa

Share.

About Author