Cum fac măicuțele sarmalele de post, cu un gust aparte! Încearcă și tu această rețetă gustoasă de la Mănăstirea Prislop! Ingredientul secret care le dă un gust nemaipomenit

0

Pentru că abia a trecut abia o săptămână din Postul Paștelui, iar gospodinele nu au foarte multe alternative când vine vorba de preparate pentru post, această rețetă este potrivită și pentru cei mai mofturoși dintre noi.Deși nu conțin carne, preparatele de post sunt mult mai sănătoase și gustoase.

 

Iată ce îți trebuie ca să faci cele mai gustoase sarmale de post ca la Mănăstirea Prislop:1 varza murata mare450 g ciuperci champignon1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina1 felie mica telina rasa
1 ceapa mare tocata fin130 g orez300 ml suc de rosii3 linguri pasta de rosii1-3 frunze dafin1 lingurita cimbru uscat1/2 legatura patrunjel verde tocat maruntsarepiper proaspat macinatboabe de piper2 crengute decimbru1 praf oregano2-3 linguri uleiapa fiarta

Cum se prepară:Călim ceapă tocată mărunt în 2-3 linguri ulei până devine sticloasă. Apoi punem jumătate din morcovul râs și le călim împreună încă 1 minut. Punem ciupercile tocate mărunt peste acestea și continuăm să călim până se înmoaie puțin.

În acest moment adăugăm orezul spălat bine și scurs, cimbrul, sare, piper și pătrunjelul tocat mărunt. Mai ținem pe foc încă 1-2 minute. Luăm frunză de varză în mână și punem compoziția de ciuperci cu orez – cam o lingură – pe lățimea frunzei, astfel încât să ne rămână 2 cm la un capăt și la celalat al frunzei.
Rulăm sarmaua și introducem capătul îngust înăuntru pentru a nu de desface sarmalele când le fierbem. Câteva frunze de varză le tăiem julien și le punem pe fundul oalei împreună cu restul de morcov râs și țelină rasă fîn.Amestecăm sucul cu pastă de roșii și punem 1/3 din cantitate peste varză julien, apoi începem să aranjăm sarmalele cu ciuperci și orez, aranjând pentru acestea crenguțe de cimbru și presărăm puțin oregano uscat. Când terminăm de aranjat sarmalele turnăm restul de suc de roșii, mai punem un rând de varză tăiată julien și boabele de piper.

Adăugăm uleiul și apa fierbinte până la nivelul sarmalelor. Fierbem în jur de 30 minute la foc mediu-mic cu capacul pus și având grijă să completam cu apa dacă este nevoie. După aceste interval le dăm la cuptor pentru 45-50 minute (în cuptorul preîncălzit la 200 grade Celsius). Le servim calde.
Se pot servi cu mămăliguță și ardei iute.

 

Sursa

Share.

About Author