Ce să faci când îți creşte tensiunea . Nimeni n-o sa iti spuna asta !

0

Învaţă primele 2-3 gesturi simple înainte să chemi salvarea, sau înainte să porneşti voiniceşte (deseori chiar cu tine la volan!) către urgenţa spitalului.

 

O dată, că nici acolo n-o să-ţi facă altceva (CA PRIMĂ MĂSURĂ, zic!) decât ce-ţi poţi faci tu singur de la început, în loc să te panichezi.

 

A doua, că se poate genera un cerc vicios din pricina stresului, a spaimei, a halatelor albe din jur, astfel încât – ajuns la spital – să crească tensiunea şi mai şi, exclusiv pe bază de stres acut.

 

Tot greşit e şi să stai cu tensiunea mare (în loc să faci şi tu ceva), până vine ambulanţa. Pierzi timp.

 

Alt argument ca să nu începi cu salvarea: la spial sunt urgenţe mai mari decât a ta, vei aştepta pe coridor pe un scaun, iar de furia aşteptării îţi va fi, poate şi mai rău etc.

 

Aşadar, ce faci când creşte tensiunea:

Te aşezi calm în fotoliu şi înghiţi un Furosemid+ ½ Xanax de 0,5 mg (de exemplu). Dar dacă ai alt calmant decât Xanaxul prin casă, e ok. Apoi aşezi sub limbă fie un Captopril de 50 mg, fie o Nifedipină şi laşi tableta să se dizolve acolo, sub limbă. Să le ai pregătite, pentru astfel de situaţii.
Tableta se va absorbi rapid în sânge (aşezată aşa), mai rapid decât dacă o înghiţi şi o treci prin stomac. Pastila de sub limbă se va face tot mai mică, pe măsură ce se dizolvă. Nu o scuipi, desigur, stai să se dizolve total.

 

Bei apoi un ceai calmant, călduţ. Recomandat: de tei.
Măsori tensiunea abia după o jumătate de oră de la declanşarea acestor manevre. Nu disperat, anxios, din minut în minut, ca la monitorizarea din Terapie Intensivă, în timpul unei operaţii pe cord deschis.
Nu-i dramă! Fii calm. Te vei descurca mai bine şi mai eficient singur, decât cu salvarea, în acest caz punctual.

 

Heeey! Păi, numai când vei auzi cum sună sirena, şi vei vedea cum fug doi cu targa spre uşa ta, vecinii toţi ieşiţi din case curioşi ce-ai păţit, şi-ţi va pocni tensiometrul. De stres. Crede-mă!

 

(PS. N-ar strica să ai şi nişte metoprolol de 50 mg în casă, dacă ai palpitaţii şi bate inima repede. Înghite unul. Deseori, e suficient ca să treacă.)

 

ATENȚIE!

Nimeni nu zice să te tratezi singur. Nici să eviţi medicii, nici să te documentezi cu Google. Ce am încercat eu pe blog, este doar să-ţi dezvălu câteva reacţii de bun simţ, (aparent mărunte dar de fapt tare eficiente), atunci când în corpul tău se schimbă ceva. Ceva ce nu-i o urgenţă care să justifice aglomerarea spitalelor, a salvării, şi mai ales a minţii tale. – ne spune medicul Otilia Tiganas, pe blogul său, pe care noi vi-l recomandăm.

 

Consumul regulat al ceaiurilor de păducel poate ajuta, precum și pulberea de turmeric.

 

Sursa

 

Articol Bonus!

3 tineri au incercat sa jefuiasca un sofer de tir, ghinionul lor: A apucat sa dea prin statia CB problema pe care o are. Stai sa vezi ce s-a intamplat la 5 minute dupa.

 

 

Una dintre problemele pe care le intampina soferii de tir este furtul. Nu putine sunt cazurile in care, acestia cad prada hotilor, care, profitand ca sunt in majoritate numerica, le provoaca adevarate pagube soferilor de tir.

 

In videoclipul de mai sus, toti camionagii, victime ale hotilor, vor fi razbunati. Pe scurt, trei tineri cu exces de zel, au incercat sa jefuiasca un sofer de tir. Barbatul cu o intuitie foarte buna, si-a dat seama imediat ca urmeaza sa fie praduit si s-a grabit sa isi anunte colegii prin statie, de cele ce urmau sa se intample.

 

Solidaritatea tiristilor este demna de tot respectul, in acest caz, iar hotii cu siguranta au regretat aceasta decizie. Va invitam sa urmariti in materialul de mai jos ce inseamna cu adevarat o lectie dura pentru hoti, oferita de niste soferi de tir.

 

Nu instigam la violenta, insa hotiile trebuie sa inceteze. Soferii de tir trebuie sa isi desfasoare activitatea intr-un mediu propice, fara a fi perturbati de astfel de acte josnice. Asadar, priviti aici:

 

Sursa

Share.

About Author