Îți plac gogonele murate? Vezi ce beneficii îți oferă consumul de gogonele murate

0

Îți plac gogonele murate? Vezi ce beneficii îți oferă consumul de gogonele murate – Consumate verzi și crude, tomatele sunt toxice pentru organism întrucât conțin o substanţă ce afectează ficatul şi sistemul nervos.

 

Pe de altă parte, atunci când sunt murate, substanţele toxice din gogonele devin inactive, iar substanețe benefice, cu valoare terapeutică, vor fi amplificate.

 

Cercetările efectuate în ultimii ani au demonstrat că există substanțe active cu un potenţial fantastic de vindecare atât în coaja, cât şi în pulpa gogonelelor. Gogonele conțin substanţe fără echivalent în lumea plantelor medicinale sau a medicamentelor.

 

Previn hepatita virală – un studiu german a arătat că în gogonele sunt secretate anumite substanţe, cunoscute sub numele de alcaloizi, care împiedică replicarea viruşilor hepatitici, blocând în special proliferarea virusului C.

 

Gogonelele sunt atât de benefice pentru organism încât, în asociere cu frunzele de vâsc, sunt administrate cu succes persoanelor care nu au răspuns la cele mai avansate tratamente pe baza de interferon.

 

Benefice pentru persoanele care suferă de cancer – un studiu efectuat în anul 2010 în Coreea de Sud a demonstrat că tomatele verzi conţin citostatice naturale, care promovează auto-distrugerea anumitor formaţiuni tumorale.

 

De asemenea, gogonelele sunt de mare ajutor în cazul cancerelor pulmonare şi în cazul cancerului de col uterin.

 

Efort fizic – gogonelele sunt printre cei mai buni susţinători ai efortului fizic. Gogonelele cresc rezistenţa organismului la mişcare fizică prelungită şi contribuie la creşterea masei musculare, fiind mult mai sănătoase şi eficiente pe termen lung decât steroizii (substanţe hormonale toxice) folosiţi de amatorii de culturism.

 

Gogonele mai sunt recomandate și pentru copiii sau adolescenţii cu o dezvoltare fizică întârziată, având o constituţie firavă.

 

Știind aceste lucruri, cât de des vei consuma gogonele iarna aceasta? Voi cum puneți gogonelele la murat?

 

 

Sursa

Share.

About Author